Szolgáltatásaink

Fejlesztés, innováció, és rendszerbeszállítás

Mint az Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter alapítója, szervezője és integrátora, lehetőségünk van felvállalni azt a szakmai probléma megoldó tevékenységet, aminek sikeres megvalósítása, túlmutat cégünk termelői tevékenységén.

Klaszter tagjainak gyártmányai és szolgáltatásai közös megoldó platformot kialakítva felölelik egy termék piacra helyezésének teljes vertikumát. Ez a csomagolás és design tervezését, a piaci marketinget és hatásvizsgálatot, a teljes hajlékony és merevfalú csomagolóanyag kivitelezést, logisztikát, informatikai támogatást, gépészeti rendszerek kialakítását, speciális csomagolóanyagokat és kapcsolódó lízing, faktor közvetítést is jelent. (www.omnipack.hu)

A fenti lehetőséggel cégcsoportunk Magyarországon jelenleg egyedülálló team szolgáltatást tud Partnereinek nyújtani. (Lásd: klaszterünk honlapján CLS, PTA).

Az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter Nonprofit Kft. olyan nem profit orientált szervezet, amely a létrehozó tagok által, vevőik jobb, rugalmasabb és teljesebb kiszolgálására, a termelési költség csökkentésére létrehozott stratégiai szövetség. Olyan cégcsoport, amely komplex szolgáltatást nyújt a csomagolás területén.

A Klaszter csekély saját tőkeforrással rendelkező szövetség, ereje inkább a lehetőségek felkutatásában illetve azok kiaknázásában rejlik.
A tag cégek speciális csomagolóanyagokra szakosodott gyártó vállalkozások, illetve a gyártást és forgalmazást más módon támogató cégek, illetve intézmények. A Klaszterhez – a közös érdekekkel összhangban – más társaságok, intézmények is kapcsolódhatnak.

A Klaszter Integrátor cége a csoportot, illetve annak tag vállalkozásait szakmailag közösen meghatározott módon és területeken képviseli, valamint a közösen elfogadott belső szakterületeken a kijelölt célok érdekében operatív szinten szervezi. Ezt a tevékenységet, a Klaszter megalakulásakor (2003.11.13.) az Erdősi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. erre létrehozott divíziója látta el, jelenleg ezt a feladatkört 2005.05.18. óta az Omnipack Kht. (majd annak átalakulását követően az OmniPack Nonprofit Kft.) koordinálja.

A Klaszter tagjainak termékei és szolgáltatásai felölelik egy termék piacra helyezésének teljes vertikumát: a csomagolást, a design tervezést, jelöléstechnikát, ragasztószalag gyártást, a piaci marketinget és hatásvizsgálatot, a hajlékony és merev falú csomagolóanyagok kivitelezését, a logisztikát és az informatikai támogatást, a gépészeti rendszerek kialakítását illetve a speciális csomagolóanyagok gyártását, a dobozgyártást és a karton kereskedelmet is.
A Klaszter taglétszáma – a konkurencia kizárását figyelembe véve (a Klaszter azonos szakmai tevékenységet folytató vállalkozások halmaza) – mára már 18 tagra bővült.

A 2007. évben külföldi tulajdonú cégek is csatlakoztak a Klaszterhez.

A Magyar Klaszterek és Hálózatok Szövetsége a magyar klaszterek és gazdasági hálózatok országos gazdaságfejlesztési érdekérvényesítő szövetsége.